Blokhutten / Tuinhuisjes Blokhutten / Tuinhuisjes
Blohkutten
Blokhutten / Tuinhuisjes

Blokhutten

Wanddikte 28 mm

DEN BUIZERD BLOKHUTTEN
vernuftige hoekverbinding
Alle Den Buizerd blokhutten zijn voorzien van fraai afgeronde kopse kanten van de wandbalken. Deze ”knappe koppen” hebben tevens een practische functie. Zij zijn niet alleen minder kwetsbaar voor beschadiging dan recht afgewerkte kanten, maar bovenal veel prettiger te verven. Tevens kennen alle 90 graden hoeken van onze blokhutten een vernuftige hoekverbinding die zorgt voor een blokhut met een hoge stabiliteit en een uitstekende afsluiting tegen water, winden licht. Het vernuft zit hem in de aangebrachte voorziening voor ventilatie, zodat de verbinding sneller kan drogen, om zo schimmel-vorming in de hoeken tegen te gaan, mits op een correcte manier behandeld.
COMPLEET GELEVERD
Alle wanden van Den Buizerd blokhutten zijn 28 mm dik en bouwt u op via het stapelsysteem. Elke blokhut wordt als bouwpakket geleverd. Bovendien met alle nodige toebehoren zodat u in een keer klaar bent.

-Duidelijke wandtekeningen en opbouwhandleiding;
-Ra(a)m(en) inclusief echt glas en twee afdeklijsten;
-Deur(en) afgehangen in het kozijn inclusief echt glas, cilinderslot, scharnieren, twee afdeklijsten en aluminium deurschilden en deurkrukken;
-Stormverankeringsset;
-Spijkers ten behoeve van het dakbeschot;
-Asfaltnagels ten behoeve van de dakshingles;
Dakshingles in de kleur: groen, rood, zwart of bruin.
Zonder opgave is de kleur groen.Blokhutten


Blank onbehandeld
Noord-Europees vurenhout
Blokhutten / Tuinhuisjes
Blokhutten / Tuinhuisjes
Den Buizerd

DAKEN
Met de keuze van dakshingles als dakbedekking in plaats van asfaltvlies of dakleer, kiezen wij voor kwaliteit. Deze lijn zetten wij door bij de daken, omdat wij geen gebruik maken van plaatmateriaal maar van 16 mm dik vurenhouten dakbeschot. Opbouw van een (a)symmetrisch zadeldak en een lessenaarsdak geschiedt middels los meegeleverd dakbeschot. De daken van de priëlen, hoekmodellen en achtkantmodellen bouwt u op aan de hand van kant-enklaar in elkaar passende panelen van dakplanken.

XL-pakket / XL-deur
Bij alle blokhutten die uitgevoerd zijn met een linksdraaiende deur LX42 bestaat de mogelijkheid om in plaats hiervan een LX50 geleverd te krijgen. Deze is eveneens linksdraaiend en is qua uiterlijk exact hetzelfde. Alleen is deze met een doorloophoogte van 190 cm maar liefst 22 cm hoger dan de LX42 deur. Tevens kent de LX50 een lage onderdorpel van slechts 3 cm die direct op de fundering rust. Resultaat is geen hoge instap meer. Ideaal wanneer u vaak met de fiets, grasmaaier enz. naar binnen en naar buiten moet. Het enige dat u zelf dient te doen om de XL-deur te
kunnen plaatsen in de voorwand is slechts 2 wandbalken (de onder- en bovendeurbalk) op lengte af te zagen. Bij de modellen Orion, Aries en Neptunus zijn de wanden al hoog genoeg om de XL-deur (LX50) kwijt te kunnen. Daarom krijgt u dus alleen een XL-deur geleverd in plaats van de standaard deur LX42. Voor alle overige modellen met een LX42 deur kunt u een compleet XL-pakket bestellen, dat bestaat uit een XL-deur (LX50) inclusief vier wandbalken om de blokhut in zijn geheel één complete wandbalk laag hoger te maken. Zo slaat u dus gelijk twee vliegen in één klap.Blokhutten

Zijn van topklasse!

Blokhutten / Tuinhuisjes
Blokhutten / Tuinhuisjes

Blokhutten

Traditionele houten hoekverbinding

Blokhutten / Tuinhuisjes
ONDERHOUD
Met uitzondering van de allernieuwste Green Style blokhutten, die standaard zijn geïmpregneerd, worden alle Den Buizerd blokhutten blank en onbehandeld aangeleverd. Zij dienen daarom zo snel mogelijk zowel binnen als buiten zorgvuldig behandeld te worden tegen weersinvloeden. De beste bescherming biedt behandeling van alle losse onderdelen voor dat u de blokhut opbouwt. Om de pasvorm van de hoekverbinding te behouden, deze uitsluitend verduurzamen met een waterdun middel bijv. een kleurbeits. Zorgt u er in ieder geval altijd voor dat onbehandeld hout niet aanraking komt met vocht en gebruik altijd een beits of verf die vochtregulerend is en die UV-bescherming biedt.

TERRAS
Met het terras bakent uw blokhut het eigen gebied af. De terrassen hebben een diepte van 189 cm. Zij zijn te bestellen voor diverse Den Buizerd blokhutten met een frontbreedte van 296 cm, 350 cm en 398 cm.

ZIJOVERSTEK
Bij alle modellen met een (a) symmetrisch zadeldak kunt u bij de zijwand het dak verlengen met circa 70 cm. Hierdoor ontstaat een zijoverstek dat bijvoorbeeld erg handig is voor het opslaan van haardhout. Bij een symmetrisch zadeldak is dit zowel rechts als links mogelijk, bij een asymmetrisch zadeldak uitsluitend aan de langste dakzijde. Het zijoverstek wordt geleverd inclusief dakshingles en geïmpregneerde palen van 70x70 mm.

SIERKAPPEN
Deze sierkappen zijn de kroon op uw blokhut of prieel. De 4-zijdige
sierkap kan geplaatst worden op de modellen Orion, Aries, Dorado, Corvus, Apus, en Gemini. De 8-zijdige sierkap op de Corona, Grus en Phoenix.
Blokhutten / Tuinhuisjes
Den Buizerd Sierkap voor blokhut
BLOEMBAK
Bijzonder fraai zijn de bijpassende uit blokhutprofiel vervaardigde
Den Buizerd bloembakken met een binnenmaat van 82x18 cm.

FUNDAMENTENBALK
Bij plaatsing van uw blokhut op geïmpregneerde fundamentbalken
95x45x3000 mm zorgt u voor een degelijke barrière tegen optrekkend vocht in de wanden. Tevens vloeit regenwater van de blokhut af door het slimme taps naar voren toe aflopende profiel. De fundamentbalken zijn tevens afgestemd op gebruik in combinatie met een Den Buizerd houten binnenvloer. De fundamentbalkjes dienen wel altijd zelf in verstek te worden gezaagd.

BINNENVLOER
Zoals u bij de algemene productinformatie hebt kunnen lezen adviseren wij om een houten binnenvloer in uw Den Buizerd blokhut te leggen. Dit ter bescherming van de blokhut tegen optrekkend vocht vanuit de ondergrond. Voor elk type is een houten binnenvloer verkrijgbaar. De vloerdelen zijn van 19 mm dik vurenhout die u verwerkt op de geïmpregneerde vloerbalken van 45x50 mm. Het geheel werkt u netjes af met de meegeleverde plinten.

DAKGOTEN
Voor alle blokhutten, met uitzondering van de achtkantmodellen,
bieden wij voor de afvoer van het regenwater een dakgootset in de kleur grijs aan. Door de 3 universele sets kunt u elke blokhut met een zadeldak en piramidedak (hoekmodellen) voorzien van een dakgoot. Uiteraard compleet geleverd met alle toebehoren zoals gootuitloop, gootbeugels, begin- en eindstukken of hoekstukken,
verbindingsstukken, hemelwaterafvoer, bochten en pijpbeugels.
Het enige dat u dus nodig hebt is een ijzerzaag om de goten op maat te maken. Dakgootset 1 is te gebruiken voor alle zadel-dakken tot een lengte van 400 cm en bestaat uit 2 bakgoten van 95/4000 mm inclusief alle toebehoren. Dakgootset 2 is te gebruiken voor alle zadeldakken langer dan 400 cm en bestaat uit dakgootset 1 en een aanvulling hierop.

dakgoot voor blokhut

Set 3 is te gebruiken voor alle piramidedaken en bestaat uit 4 mini bakgoten 65/4000 mm inclusief alle toebehoren.

dakgoot voor blokhut

Blokhutten

Bloembakken met een binnenmaat van 82x18 cm.

Blokhut
blokhut


Blokhutten

Geïmpregneerde fundamentbalken

Ons advies

Wij adviseren u om een houten binnenvloer in uw
Den Buizerd blokhut te leggen.
Blokhut vloer
Blokhut Den Buizerd blokhutten

Het team van Verhoeven staat voor u klaar met een optimale mix van vakkennis en een groot enthousiasme
om u te helpen met de juiste keuze en het geven van advies bij de aankoop van uw blokhut of tuinhuis.
Uw garantie voor jarenlang tuinplezier