Blokhutten / Tuinhuisjes Blokhutten / Tuinhuisjes
Blokhutten / Tuinhuisjes

Tuinhuizen

Wanddikte 28 mm

DEN BUIZERD TUINHUIZEN
Duurzaamheid
Als u voor een Den Buizerd Tuinhuis kiest, kiest u voor duurzaam-heid. Dit komt doordat zij samengesteld zijn uit duurzame c.q. verduurzaamde materialen. Zo zijn de hoekstaanders gemaakt van geanodiseerd aluminium en alle houten onderdelen zoals wand-balken, ramen, deuren en dakbeschot van hoogwaardig kwaliteits-vurenhout dat wordt geïmpregneerd en gewaxt. Alle bouwstenen van onze tuinhuizen zijn dus fabrieksmatig voor u verduurzaamd met als resultaat een onderhoudsvriendelijk eind-product.

Milieubewust Impregneren en waxen
Het impregneren en waxen gebeurt in onze eigen fabriek door gebruikmaking van de nieuwste dompeltechnieken en milieu-vriendelijke impregneermiddelen, conform alle strenge milieu eisen die hiervoor zijn opgesteld. Allereerst produceren wij alle onderdelen van hout dat is gedroogd tot een vochtigheid van 14–18% alvorens zij worden geïmpregneerd en gewaxt. Daarna worden zij teruggedroogd tot de originele vochtigheid en vervolgens verpakt. Dit proces staat er garant voor dat u direct na levering kunt aanvangen met de opbouw van het tuinhuis.

Echte ruimtewinners
De aluminium hoekverbindingen en geïmpregneerde elementen zijn slechts twee onderdelen van het verzorgde uiterlijk van Den Buizerd Tuinhuizen. Hierna ziet u de overige karakteristieke eigenschappen:


Tuinhuizen

Groen dompel geïmpregneerd
Blokhutten / Tuinhuisjes
Blokhutten / Tuinhuisjes

1. zeer solide ramen inclusief echt glas, 2 afdeklijsten en oerdegelijke scharnieren. Telescopisch uitzetijzer, raamboompje en geïntegreerde espagnoletsluiting bij de vleugelvensters en een RVS raamuitzetter combi bij de uitzetramen;
2. zeer solide extra hoge deuren met lage instap van 3 cm inclusief cilinderslot, echt glas, 2 afdeklijsten, oerdegelijke
scharnieren en eigentijds deurbeslag;
3. extra hoge wandhoogten van maar liefst 222 cm;
4. last but not least! In vergelijking met dezelfde afmeting in traditionele blokhut hoekverbinding hetzelfde te bebouwen oppervlakte, maar 20 – 25% meer netto binnenruimte. Gemiddeld genomen betekent dat 1,5 m2 pure ruimtewinst dus!

All inclusive
De wanddikte van alle Den Buizerd Tuinhuizen is 28 mm.
U bouwt de wanden op door deze te stapelen tussen de aluminium hoekstaanders. Elk tuinhuis wordt als bouw pakket geleverd inclusief alle toebehoren, of zoals wij datzeggen ‘all inclusive’:

• Duidelijke montagehandleiding;
• Ra(a)m(en) en deur(en) met glas, afgehangen in het kozijn;
• Set stormverankering;
• Dakshingles;
• Spijkers, schroeven en asfaltnagels;
• Geïmpregneerde fundamentbalken;
• (Zij)wandafwerking met stabiele ringbalken van 45x95 mm voor dakopbouw;
• Sierkap met bol bij modellen Quinto en Octo.Tuinhuizen

Zijn van topklasse!

Blokhutten / Tuinhuisjes
Blokhutten / Tuinhuisjes

Tuinhuizen


Noord-Europees vurenhout

Blokhutten / Tuinhuisjes
Blokhutten / Tuinhuisjes


Tuinhuizen

Innovatieve aluminium hoekverbinding

DAKEN
Het dak is eveneens een bouwpakket en wordt compleet geleverd met geïmpregneerde en gewaxte hoekkepers, gordingen en dakplanken plus dakshingles, schroeven, spijkers en asfaltnagels. De daken van de modellen Quinto en Octo bouwt u op aan de hand van kant-en-klaar in elkaar passende panelen van dakplanken. Bij het model Quarto zadeldak bepaalt u de lengte van de voorluifel zelf.
Standaard is deze gebaseerd op een overstek aan de achterkant
van circa 30 cm en aan de voorkant van circa 60 cm. Doordat wij de gordingen niet hebben ingekeept is dit variabel en creëert u zomaar een voorluifel van circa 80-85 cm.

DAKSHINGELS
De standaardkleur van de meegeleverde dakshingles is zwart. De kleur groen, rood of bruin is op bestelling leverbaar zonder consequenties voor prijs en levertijd.


Tuinhuizen

Groen dompel geïmpregneerd
Blokhutten / Tuinhuisjes
Blokhutten / Tuinhuisjes


Tuinhuizen

Innovatieve aluminium hoekverbinding

ONDERHOUD
Den Buizerd Tuinhuizen zijn zeer onderhoudsvriendelijk

doordat de hoekstaanders van geanodiseerd aluminium zijnen het hout is geïmpregneerd en gewaxt. Hierdoor hoeft uze niet vooraf of direct na montage te behandelen. Om de geïmpregneerde frisse groene kleur van het hout te behouden kunt u uw tuinhuis na circa 1½ jaar behandele met een gebruiks-vriendelijke transparante groene verfbeits.U kunt er dan uiteraard ook voor kiezen om uw tuinhuin een geheel andere kleur te geven met een transparante of dekkende kleurbeits. Als u gaat verven, geldt in ieder geval dat het hout droog moet zijn en dat het verfsysteem vochtregulerend is en UV-bescherming biedt. Behandeling en onderhoud verschillen per verfsysteem. Als u de hoekstaanders wilt voorzien van een kleur, dan heeft Sigma Coatings hiervoor het speciale Sigma Schakel Ferro ontwikkeld. Voor meer informatie hieromtrent bezoekt u de website www.sigma.nl.

Blokhutten / Tuinhuisjes
DAKGOTEN
Voor de perfecte afvoer van het regenwater bieden wij een dakgootset in de kleur grijs aan. Deze universele sets, één
voor de Quarto modellen en één voor de Quinto modellen,
worden compleet geleverd zodat u alleen nog een ijzerzaag
nodig hebt om de goten op lengte te maken.

Voor de Quarto modellen met een zadeldak bestaat de set uit 2 bakgoten van 95/4000 mm inclusief alle toebehoren zoals 2 gootuitlopen, gootbeugels, begin- en eindstukken, verbindingsstukken, 2 hemelwaterafvoeren, bochten en pijpbeugels.


Voor de Quinto modellen met een piramidedak is de set samengesteld uit 4 mini bakgoten van 65/4000 mm, 4 hoek-stukken, 1 gootuitloop, gootbeugels, 1 hemelwaterafvoer,
bochten en pijpbeugels.BINNENVLOER
Wanneer u uw Den Buizerd Tuinhuis echt compleet wil maken dan kunnen wij hiervoor een houten binnenvloer leveren. Opgebouwd uit geïmpregneerde grondbalken en 19 mm dikke vurenhouten vloerplanken. U werkt de vloer
netjes af met de meegeleverde plinten.

Tuinhuizen

Ruimtemakers waar je op kunt bouwenTuinhuizen

duidelijke handleiding


Het team van Verhoeven staat voor u klaar met een optimale mix van vakkennis en een groot enthousiasme
om u te helpen met de juiste keuze en het geven van advies bij de aankoop van uw blokhut of tuinhuis.
Uw garantie voor jarenlang tuinplezier