Wij helpen u graag met de berekening van de benodigde hoeveelheid materiaal. U blijft echter zelf verantwoordelijk voor de bestelde hoeveelheden, omdat wij onze berekeningen altijd baseren op de gegevens die u aanlevert.

Wij verzoeken u om de geleverde materialen zo snel mogelijk te controleren. In ieder geval altijd voordat ze verwerkt worden. Als u de materialen eenmaal verwerkt heeft kunnen wij geen verantwoording voor eventuele kleurverschillen en/of zichtbare gebreken aanvaarden. Eventuele leg- of plaatsingskosten worden om deze reden dan ook nooit vergoed.

Gebruik nooit en hogedruk reiniger of agressieve schoonmaakmiddelen om uw sierbestrating te reinigen. Voor "witte uitslag", ofwel kalk uitbloei, welke kan voorkomen bij betonproducten, aanvaarden wij geen aansprakelijkheid. Het wordt veroorzaakt door een chemische reactie tussen cement en water. Dit is productietechnisch niet te voorkomen.

Kleur en afbeeldingen op de webpagina kunnen afwijken van de echte kleuren van onze artikelen. Omdat de meeste van onze materialen natuurproducten zijn, dient u altijd rekening te houden met evt. maat en/of kleurverschillen. Prijs en/of constructiewijzigingen zijn voorbehouden.

LEVERINGSVOORWAARDEN
Op al onze leveringen zijn de volgende leverings-voorwaarden van toepassing. Neemt u deze zorgvuldig door voordat u een bestelling plaatst.

Retouren
Materialen welke uit voorraad worden geleverd worden mits onbeschadigd retour genomen en volgt restitutie via een tegoedbon. Eventuele kosten voor retourtransport worden in mindering gebracht. Materialen die special zijn besteld kunnen nooit worden geretourneerd.

Klachten
Controleer uw bestelling direct bij aflevering. Klachten over aantallen, schade en of kwaliteit dienen uiterlijk één dag na levering aan ons te zijn gemeld. Melding kan telefonisch de voorkeur gaat echter uit naar email aan info@schutting.nl. Verwerken van de materialen is acceptatie. Klachten die voor verwerking hadden kunnen worden vastgesteld worden niet in behandeling genomen. Eventuele leg- en of plaatsingskosten worden om deze redenen dan ook nooit vergoed.

Levering
De afspraken voor levering gelden voor de afgesproken dag. Het is niet mogelijk om een tijdstip van levering af te spreken. Ook kunt u geen rechten ontlenen aan een opgegeven tijdsindicatie. In voorkomende gevallen dat de fabrikant voor de levering zorg draagt is een leverdatum niet bindend. Bezorgen van bestelde materialen geschied d.m.v. een 18 meter lange oplegger vrachtwagen. Wij gaan ervan uit dat de door u opgegeven losplaats voor deze vrachtwagen bereikbaar is. Tegen meerprijs is levering met een kleinere vrachtwagen mogelijk. De chauffeur zal de materialen zo dicht mogelijk op de aangegeven plaats lossen, echter is dit voor inzicht en verantwoordelijkheid van de chauffeur. In gevallen dat de gevraagde losplaats niet is te bereiken zullen de materialen op de dichtstbijzijnde mogelijkheid worden gelost. Woont u in een vrachtwagens verboden gebied, laat u ons dit tijdens uw bestelling weten. We zullen gezamenlijk zoeken naar een passende oplossing.

Bestelde aantallen
De verkoop is u graag behulpzaam met de berekening van benodigde hoeveelheden materiaal. U kent geen rechten ontlenen aan mogelijke miscalculaties of vergissingen door ons gemaakt met het berekenen van de hoeveelheid Het is aan te raden om altijd iets meer te bestellen dan netto qua oppervlakte nodig is. Afhankelijk van het legpatroon en formaat van de bestrating ontstaat er snij verlies. Doorgaans dient er rekening worden gehouden met 3 a 4% van het totale te leggen oppervlak. Een aantal reservetegels zijn altijd handig voor een onverwachte reparatie of om als proefsteen te gebruiken voor onderhoudsmiddelen.

Afwijkingen
Vrijwel al onze producten komen uit de natuur of zijn gemaakt van natuur producten. Vandaar dat het mogelijk is dat de geleverde materialen in kleur, structuur of tekening afwijken van de getoonde voorbeelden. Onder invloed van zonlicht, UV -straling, verandert de kleur van vrijwel alle producten.
Indien de levering uit meerdere pallets bestaat van het zelfde product dienen de materialen gemend verwerkt te worden.
Gebruik nooit een hogedrukreiniger of agressieve schoonmaakmiddelen om de sierbestrating te reinigen. Test eventuele schoonmaakmiddelen op een proefsteen. Voor witte uitslag, oftewel kalk uitbloei, welke kan voorkomen op betonproducten aanvaarden wij geen aansprakelijkheid. De uitbloei wordt veroorzaakt door een chemisch proces tussen water en cement. Dit is productietechnisch niet te voorkomen.

Speciaal voor natuursteen
Natuursteen is een hard en kwetsbaar materiaal. Vooral gezaagde natuursteen soorten met nauwelijks of geen facet zijn erg kwetsbaar voor beschadigingen aan de randen. Ook tegels met een breukruw oppervlak hebben een verhoogd risico op randbeschadiging. Hoe groter de tegel hoe groter het risico. Door afwijkende maatvoering is schadevrij verpakken onmogelijk. Hoewel er alles aan gedaan wordt om beschadiging te voorkomen is een klein percentage zo goed als onvermijdelijk. Achteraf bepalen waar schade is ontstaan is niet mogelijk hierdoor dient schade tot 5% van de levering te worden geaccepteerd. Randbeschadiging tot 1% van het randoppervlak dienen eveneens te worden geaccepteerd. Beschadigingen onder deze percentages kunnen dan ook geen aanleiding zijn te reclamatie. Houd er rekening mee dat beschadigde tegels gebruikt kunnen worden voor het maken van passtukken. Op de afmeting van natuursteentegels is een tolerantie van toepassing. Voor de dikte bedraagt die + of – 2 mm, dus max. 4 mm. Voor de lengte en breedte geldt een tolerantie van + of – 1,5%.
Iedere natuursteen tegel heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Wij gaan ervan uit dat u als consument hiervan op de hoogte bent. Des al niet te min zullen wij zo zorgvuldig mogelijk uw vragen over de producten adviseren. Een medium als internet is uitermate geschikt om van iedere natuursteen soort de volledige eigenschappen te achterhalen. Klachten over de specifieke eigenschap van geleverd natuursteen worden daarom niet in behandeling genomen.

S.E.& O.

Haal gratis het nieuwe tuin-magazine op bij één van onze vestigingen.