Schutting hout Midden Europees grenen:
Midden Europees grenen:


"Ieder zijn vak" onze adviseurs kunnen u geheel wegwijs maken in de verkrijgbare houtsoorten.


Op al ons tuinhout krijgt u 10 jaar garantie tegen houtrot*
* mits vrij van de zwarte grond en begroeïng
Onderstaande houtsoorten kunnen wij vanuit onze voorraad beleveren. Bent u echter op zoek naar iets totaal anders, vraag het ons gerust.

Midden Europees grenen:
Een verzamelnaam van het hout van de zogenaamde pinussoorten zoals de grove den. Deze houtsoort is wat geler van kleur, wat vetter van kwaliteit en de kwasten zitten vaster in het hout. De kwasten zijn groter dan bij het vurenhout. Het voordeel is wel dat deze erg vast in het hout zitten en praktisch niet losspringen uit de plank. In het grenen leveren wij naast planken, palen en balken ook afdekkappen, fijn bezaagde planken en schaaldelen.
klik hier voor palen en balken in grenen >>

Grenen schaaldelen:
Ruim 60% groter dan geschaafde planken! Schaaldelen hebben de karakterestieke eigenschappen van de plank weten te behouden. De grof bezaagde oppervlakten geven deze plank een robuust uiterlijk. Met dank aan de druk impregnatie blijft u vele jaren van deze houtsoort genieten.

Grenen fijn bezaagd:
Met zijn 20cm breed is deze plank ongeveer even breed als een schaaldelen plank. Zoals de naam als zegt is deze plank fijnbezaagd. Door de plank niet te schaven hebben we het grove uiterlijk van de plank weten te bewaren.

Ultrawood Vuren:
Naaldhoutsoort van de fijnspar. Noord-europese houtsoort. Heeft door de fijne groeiringen en kleinere knoesten een wat rustiger uiterlijk dan de Grenen plank. Wordt standaard geschaafd en afgerond geleverd. Naast impregnatie heeft deze houtsoort een speciale waxbehandeling ondergaan. Dit heeft als voordeel dat het een grote weerstand tegen scheur/ barst-vorming heeft. Tevens wordt de absorbtie van water sterk verminderd. De waxlaag heeft als extra voordeel dat de verkleuring van het hout strek tegengegaan wordt.

Ultrawood Grenen:
Idem aan Ultrawood Vuren maar dan met de eigenschappen van een grenen plank. In het Ultrawood (waxed) Grenen leveren wij planken van 18x140mm in allerlei verschillende lengtes.

Bangkirai:
De hardhoutsoort Bangkirai heeft een hoge dichtheid en is daardoor zeer duurzaam, zwaar en sterk. Bangkirai valt in de duurzaamheidsklasse 1-2. Dat betekent dat tuinhout van Bangkirai, afhankelijk van de situatie een levensduur heeft van wel 30 jaar. In tegenstelling tot andere houtsoorten heeft Bangkirai weinig neiging tot vervorming en is het daardoor bijzonder goed bestand tegen wisselende weersomstandigheden.
Klik hier voor palen & balken in Bangkirai >>

Midden Europees grenen:
Midden Europees grenen: Midden Europees grenen:
hout tuinhout
tuinhout